Hypotheekrenteaftrek 2013

Wat verandert er nu concreet met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek in 2013?

De veranderingen met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek in 2013 uitgelicht in twee scenario’s: van een starter en een niet-starter.

Scenario van een starter
Vanaf 1 januari 2013 is de hypotheekrenteaftrek slechts aftrekbaar, indien de hypotheek binnen 30 jaar wordt afgelost. Voor 1 januari 2013 gold de aflossing binnen 30 jaar niet als een harde eis. Deze harde eis heeft als nadeel dat de starters hogere maandlasten hebben, maar het voordeel is dat de starters na 30 jaar geen schuld meer heeft en dus hebben de starters van nu geen of zeer lage lasten over 30 jaar. Zo bewijst het spreekwoord van Cruijf zijn waarde: elk nadeel heeft zijn voordeel!

Scenario van een niet-starter
De regels die vanaf 1 januari 2013 voor starters van kan kracht zijn geworden zijn niet van kracht voor de bestaande huiseigenaren (niet-starters). Voor hun veranderd er dus niets in de huidige situatie, mits de hypotheek ongewijzigd blijft. Want de huidige regels worden wel van kracht indien de niet-starter zijn hypotheek wenst te verhogen. De huidige regels worden enkel van kracht over het verhoogd deel van de bestaande hypotheek.

Bent u ondernemer of particulier, bent u starter of niet-starter en wenst u meer informatie met betrekking tot de veranderde hypotheekrenteaftrek regels, neemt u dan gerust contact met ons op via contact.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.