Versoepeling gebruikelijk loonregeling

Vanaf volgend jaar komt er € 27 miljoen beschikbaar voor een versoepeling van de gebruikelijk-loonregeling voor innovatieve bedrijven. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken 24 mei bekendgemaakt.

Volgens Kamp is het belangrijk dat startups en scale-ups over voldoende financiële middelen kunnen beschikken om sneller te kunnen groeien. Startende en doorgroeiende bedrijven zijn van groot belang voor onze economie. Daarom neemt het kabinet maatregelen om deze bedrijven te ondersteunen.

Een van de maatregelen is de versoepeling van het gebruikelijk loon in de startupsector. Het belastbare loon van een directeur-grootaandeelhouder van een startup mag de eerste 3 jaar na start van de onderneming gesteld worden op het minimumloon. Zonder deze versoepeling zou dat in veel gevallen € 44.000 moeten zijn.

Daarnaast stelt het kabinet € 23 miljoen beschikbaar om samen met private investeerders te investeren in startups en het MKB.

Het volledige nieuwsbericht leest u op de site van Rijksoverheid.

Heeft u ondersteuning of advies nodig bij de versoepeling gebruikelijk loonregeling?

Ons team binnen Optimum Administratie & Advies ondersteunt en adviseert u graag bij deze verandering. Neem vrijblijvend contact op door te mailen naar info@optimum-aa.nl of door te bellen naar 085-7732037.

Bron: belastingdienst

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.