De overheid sleutelt regelmatig aan de regels met betrekking tot de inkomstenbelasting in ons land. Eén van de regels die de overheid aangepast heeft met betrekking tot de aangifte inkomstenbelasting ZZP, is de regel met betrekking tot de algemene heffingskorting van de inkomstenbelasting.

Aangifte inkomstenbelasting ZZP: verandering algemene heffingskorting

Tot 1 januari 2014 kreeg iedere Nederlander evenveel algemene heffingskorting. Dit betekent dat er bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting ZZP altijd hetzelfde bedrag aan heffingskorting in mindering werd gebracht met de te betalen belasting. Het implementeren van de algemene heffingskorting bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting ZZP was dan ook vrij eenvoudig, tot er een nieuwe regel werd doorgevoerd met betrekking tot de heffingskorting. Deze regel zegt dat het bedrag van de algemene heffingskorting niet meer vast staat, maar afhankelijk is geworden van het inkomen. Verdient u meer dan 19.645 euro bruto per jaar? Dan daalt uw algemene heffingskorting.

Als uw bruto inkomen lager is dan 19.645 per jaar, hoeft u niet veel te vrezen. In dit geval verloopt de aangifte inkomstenbelasting namelijk op dezelfde manier als voorheen en hoeft u geen extra berekeningen te maken. Verdient u meer dan 19.645 euro bruto per jaar? Dan moet u hier rekening mee houden bij het indienen van de aangifte inkomstenbelasting.

Andere heffingskortingen voor ZZP’ers

Naast de algemene heffingskorting, kunnen ZZP’ers nog enkele andere heffingskortingen krijgen. Hierbij kunt u denken aan de zelfstandigenaftrek, maar ook aan de startersaftrek voor startende ondernemers. Om te achterhalen of u recht heeft op een specifieke heffingskorting, wordt aangeraden om een specialist naar uw individuele situatie te laten kijken.

Hulp nodig bij de aangifte inkomstenbelasting ZZP?

De regel met betrekking tot de algemene heffingskorting is slechts één van de regels met betrekking tot de inkomstenbelasting die veranderd is door de overheid. Wilt u zeker weten dat u de vele veranderingen in de regels van de aangifte inkomstenbelasting op de juiste manier doorvoert in uw aangifte, dan wordt aangeraden om gebruik te maken van de expertise van een professional.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.